Sprawozdanie z XXXIII Hałnowskiego Dnia Sportu

W niedzielę 25 maja przy pięknej pogodzie odbyły się już 33 Hałcnowskie Dni Sportu i Rekreacji ,,WIOSNA 2018”. Niedzielne finały poprzedziły turnieje: tenisa stołowego, ziemnego, badmintona oraz piłki nożnej, piłki ręcznej, koszykówki, siatkówki oraz trójbój lekkoatletyczny. Zostały również przeprowadzone konkursy – wiedzy oraz plastyczny pt. „św. Stanisław Kostka – święty buntownik – patron Polski, dzieci i młodzieży”.
Hałcnowski Dzień Sportu rozpoczął ks. Michał, krótką modlitwą za wszystkie osoby biorące udział w pikniku oraz tych, którzy wyruszyli na 25 km trasę Hałcnowskiego Rajdu Rowerowego z okazji 25 rocznicy koronacji Figury Matki Bożej Hałcnowskiej.
Na uczestników pikniku rodzinnego, a szczególnie najmłodszych czekały różne atrakcje: konkursy, gry i zabawy sportowe, sprawnościowy tor przeszkód przygotowany przez MDP Hałcnów, dmuchane zjeżdżalnie, łowienie rybek, malowanie twarzy… Dużo emocji dostarczyły biegi przełajowe.
Dla najmłodszych piłkarzy Dawid Witos przygotował pokaz Freestyle Football połączony z warsztatami trików piłkarskich i konkursami. Najlepsi zostali wyróżnieni karnetami do szkółki trików piłkarskich. Również dorośli biorąc udział w konkurencjach sportowych mieli możliwość wygrać karnet na usługi Klubu Fitness Decathlon: korty, siłownie z opieką trenera, zajęcia fitness oraz maszyny wyszczuplające Power Slim.
Tradycyjnie został również przeprowadzony Turniej Piłki Nożnej w kat. OPEN:
O godz. 16:00 – nastąpiło podsumowanie wyników wszystkich turniejów i konkursów.
Medale oraz biało czerwone flagi zwycięzcom wręczali:
Stanisław Szwed – Wiceminister Ministerstwa Rodziny, Pracy oraz Polityki Społecznej,
Przemysław Drabek – Wiceprzewodniczący Rady Miejskiej w Bielsku Białej
Szczepan Wojtasik – Radny Rady Miejskiej w Bielsku Białej.
W tym roku obchodzimy 100-lecie odzyskania Niepodległości, dlatego Klub włączył się w ogólnopolską akcję i zachęca mieszkańców naszej dzielnicy do wywieszenia flag w domach z okazji świąt narodowych.

Szczegółowe wyniki na https://psksbeskidy-halcnow.pl/